Pixelvoice

FAQ

FAQ

Frequently Asked Questions

Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna om våra tjänster och funktioner från våra användare. Välj den rubrik du vill veta mer om innan du skall börja publicera dina bilder som kan tala!

 

Komma igång

Hur kommer jag igång med Pixelvoice?
– Klicka på "Starta konto" på startsidan. Då kommer du till "Registrering". Där registrerar du dig med korrekt namn och e-postadress samt att du anger ett eget lösenord. Därefter kan du komma igång och prova på tjänsten "Pixelvoice Free". Den är gratis med enda förbehåll att du publicerar enligt direktiven specificerade i "Villkor".
Använd med fördel dator och webbläsarna Chrome, Firefox eller Edge. Vissa buggar förekommer i Safari.

Hur hittar besökare på mina bilder?
– När du registrerar dig så anger du för och efternamn samt att du lägger upp en egen profilbild. Du kan sedan alltid redigera dina uppgifter under  "Mina sidor".

 

Bilder

Hur publicerar jag bilder på Pixelvoice?
– Det gör du enklast i början genom att gå till "Mina sidor" i menyn. Där kan du ladda upp enskilda bilder eller skapa album och ladda upp bilder där direkt.

Vilken sorts bilder bilder kan jag publicera på Pixelvoice?
– Det skall vara så kallad .jpg eller .jpeg-format. Laddar du upp direkt från mobil så ger det sig självt. Notera dock att från vissa kameror kan bilderna bli onödigt stora samt i vissa fall även rotera. Det går inte att publicera bilder i .pdf och .gif-format.

Hur stora bilder kan jag ladda upp?
– I princip så kan du ladda upp hur stora bilder som helst. Men det tar längre tid och fyller snabbare ut ditt utrymme på tjänsten. Dessutom trimmas visningsbilderna ned. Så ett tips för att få plats med så många bilder som möjligt är att inte ladda upp bilder som är mer än 2600 pxl breda eller väger mer än 1-2 mb.

Hur mycket information måste jag fylla i om varje bild?
– Det minsta är en bra rubrik till bilden. Har du med en informativ text och länk så blir den ju också sökbar. Ljudinspelning krävs för att bilden skall synas i "Mingel" och kunna delas externt.

Vad är markörer och siffrorna man ser på vissa bilder?
– Markörer är kompletterande information som kan publiceras med på varje bild. De kan innehålla ljudinspelningar om detaljeri bilden eller texter och länkar.

Hur visar jag mina bilder för andra?
– Enklast är att publicera dem i ett Album som är publikt. Då syns den både i "Mingel" och kan delas i alla sociala medier. Det andra alternativet är att dela dina bilder i "Grupper".

Hur håller jag ordning på alla mina bilder?
– Bästa sättet är att sortera dem i Album på en gång. Du kan alltid flytta bilder i efterhand.

Hur tar jag bort bilder jag inte vill ha kvar?
– Är du inloggad kan kan du klicka klicka direkt på soptunnan till höger om Play-knappen i den gröna bården under bilden. Du kan även välja Redigera bild och klicka på soptunnan där.

 

Album

Vad är det skillnad på de olika Album man kan välja på?
– Album är till för att hålla ordning på dina bilder. Det finns två olika sorters album. Privata album syns bara för dig och där du arbetar med bilderna och lägga till information innan du delar dem med andra. Publika album är synliga i Minglet och kan ses av alla. Alla bilder som ligger i publika album kan dessutom delas utanför Pixelvoice i sociala medier och även bäddas in i hemsidor. Tänk på att det måste vara en grundläggande ljudinspelning på alla bilder som skall synas och delas vidare till andra.

Hur sorterar jag bilder i album?
– När du redigerar album så är det bara att dra bilderna i den ordning du vill att de skall visas. Den första bilden blir automatiskt omslagsbild men fyll den med information lika övriga bilder då den spelas upp först. Det är även enkelt att lägga till dina befintliga bilder i ett album eller flytta enskilda bilder till andra album. Du kan ta bort en bild ur ett album men fortfarande ha den sparad i Bilder under "Mina sidor".

 

Grupper

Vad är en grupp?
– Grupper används främst för att skapa och administrera grupper. Du kan själv skapa en grupp och bjuda in deltagare och du kan bli inbjuden som deltagare i andras grupper. Genom att dela Bilder och Album i gruppen kommer alla i gruppen att kunna ta del av innehållet. Endast gruppens deltagare kan se det du delat. Undantaget om det är en offentlig grupp. Funktionen är under utveckling.

 

Allmänt

Vad är Mingel?
– Som inloggad på Pixelvoice kan du se sidan "Mingel". På Mingel-sidan ser du aktuella händelser i Pixelvoice. Det senaste vad du och andra har publicerat i Pixelvoice och vill dela med er av i era publika album. Det kan vara Bilder, Album eller Grupper.

 

Dela album eller bilder

Hur och var kan jag dela mina bilder?
– Samtliga Bilder och Album i Pixelvoice har en unik webbadress och kan delas med länk i alla vanliga sociala medier som medger detta. Dessutom finns en QR-kod du hittar vid dela-ikonen som finns i varje bild och album. Spara ned QR koden eller skriv ut den.

 

Med reservation för att tjänsten är i betastadiet. Funktioner tillkommer och design finjusteras löpande.
2022-10-18

 Hittar du inte det du söker? Varmt välkommen att kontakta vår support så hjälper vi dig så fort som möjligt. Kontakt »

Sociala Medier

Facebook

Alla rättigheter reserverade © 2022
Cookies | Sidkarta | Sök
Hemsida utvecklad i Yodo CMS

Appen

Om appen
App Store
Google Play

Kontakt

Kontaktinfo
+46 (0)70 869 25 00
Info@pixelvoice.se
FAQ

Sociala Medier

Facebook

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK